centraal telefoonnummer
0900-2020643
SPOEDGEVAL?
Groepspraktijk Dierenartsen Apeldoorn op Facebook Groepspraktijk Dierenartsen Apeldoorn op Twitter registreer uw e-mailadres
actueel

actueel

25-06-2018: Nieuwe website in de maak

Beste klant, wij zijn op dit moment bezig met het maken van een neiuwe website die deze site gaat vervangen. Hierdoor worden er op dit moment geen nieuwe nieuwsberichten meer geplaatst. Over een aantal weken komt u automatisch op onze nieuwe site terecht wanneer u ons zoekt. Excuses voor het eventuele ongemak!


19-4-2018: De week van de teek 

Lekker naar buiten! Eindelijk. Maar pas op, het is weer teken- en vlooientijd. In het bos, op het strand, maar ook in uw tuin zijn deze kriebelbeestjes weer volop actief...
 
Wist u dat u met één behandeling uw dier maandenlang kunt beschermen tegen deze vervelende parasieten? Kom langs voor advies en ontvang tijdelijk een leuke rugzak cadeau! OP=OP


6-2-2018: Februari is de 'maand van de gebitsverzorging van hond en kat'!

Deze maand is een mooie gelegenheid om het gebit van uw hond of kat even extra aandacht te geven. Want goede mondverzorging is ook voor dieren belangrijk! Problemen met eten en een slechte adem zijn voorbeelden van mondproblemen bij uw huisdier. De beste methode om het gebit van uw hond of kat gezond te houden, is tandenpoetsen.

Heeft u een jonge pup of kitten? Begin dan nu met het aanleren van het poetsen zodat u en uw huisdier daar zo lang mogelijk profijt van kunnen hebben!

Lees meer over tandheelkunde bij hond en kat en de poetsinstructie.

25-1-2018: Risico's van rauwvlees dieet voor hond en kat

Hieronder een nieuwsitem van 12-01-2018 van de Faculteit Diergeneestkunde in Utrecht:

De faculteit Diergeneeskunde in Utrecht wil bewustwoording van de risico's van rauwvlees dieet bevorderen.
Recent gepubliceerd onderzoek van de faculteit Diergeneeskunde in samenwerking met het RIVM in Bilthoven toont aan dat in rauw vleesproducten van eigen bodem zowel de potentieel gevaarlijke bacteriën Salmonella, Listeria, E. coli en antibiotica-resistante E. coli als twee soorten parasieten, de Sarcocystis en Toxoplasma gondii, aanwezig zijn.
 
Onderzoekers van de faculteit pleiten al langer voor bewustwording als het gaat om het voeren van rauw vlees aan huisdieren. Zij deden dit op basis van onderzoek dat eerder in het buitenland is gedaan. Het onderzoek dat recent gepubliceerd is in The Veterinary Record toont aan dat de pathogenen ook in Nederlandse producten aanwezig zijn.
 
Paul Overgaauw, dierenarts-microbioloog aan de faculteit Diergeneeskunde: ’We onderzochten 35 rauwvleesproducten van acht verschillende merken. Resultaat van ons onderzoek was dat 23% van de producten besmet was met E coli O157. Deze bacterie kan nierfalen bij mensen veroorzaken. Daarnaast was 80% van de producten van zeven merken besmet met antibiotica-resistente E. coli. Verder vonden we verschillende Listeria bacteriën in meer dan de helft van de producten. Tenslotte was 20% besmet met Salmonella, 23% met Sarcocystis en 6% met Toxoplasma gondii.'
 
Het onderzoek toont aan de bewustwording van de mogelijke risico’s belangrijk is. ’Zeker bij deze pathogenen die potentieel gevaarlijk voor mens en dier zijn’, aldus de onderzoekers. ‘We willen niet zeggen dat je het niet mag voeren, maar wel waarschuwen voor de risico’s. Het is belangrijk dat diereigenaren zich daar bewust van zijn. Risico staat gelijk aan gevaar maal blootstelling. Het onderzoek toont aan dat de pathogenen ook in Nederlandse commerciële rauw vleesvoeding producten relatief vaak aanwezig zijn. Het is daarom belangrijk om de blootstelling te minimaliseren door goede hygiënemaatregelen en door deze voeding niet te geven als er mensen met verminderde weerstand aanwezig zijn in de directe omgeving.'

Hier kunt u meer lezen over de risico's van het versvlees dieet. Voor vragen kunt u natuurlijk ook terecht bij onze assistentes en dierenartsen. 
 

15-1-2018: Is uw hond of kat te zwaar? 

De feestdagen zijn weer achter de rug en we hebben allemaal weer goede voornemens voor het komende jaar. Maar hoe is het met uw huisdier?

Is uw hond of kat misschien te zwaar en is dit een mooi moment om daar wat aan te gaan doen? Wist u dat bijna de helft van de huisdieren overgewicht heeft? Lees hoe uw uw huisdier kan helpen om weer lekker in z'n vel te komen en het ideale gewicht te bereiken en te behouden.

21-12-2017: Wij wensen u fijne feestdagen en een beestachtig goed 2018!

30-11-2017: Assistente Nienke geslaagd als kattengedragstherapeut! 

Na een uitgebreide opleiding kreeg assistente Nienke gisteravond te horen dat ze is geslaagd! Namens het hele team feliciteren wij Nienke met deze mijlpaal.

Nienke mag zich vanaf nu kattengedragstherapeut noemen en u kunt, als klant van de praktijk, bij haar terecht voor vragen omtrent het gedrag van uw huisdier. Lees hier meer over gedragsadvies in onze praktijk.

23-10-2017: Wel of niet castreren??

U kunt als eigenaar van een reu op enig moment voor de keuze komen te staan: laat ik mijn hond castreren of niet? Een keuze die niet altijd even makkelijk is. Hoewel de ingreep niet zo groot is, laat u uw reu waarschijnlijk niet zómaar castreren. Klik op de afbeelding hiernaast en vindt de antwoorden op enkele meest gestelde vragen.

Wilt u meer weten over castratie en chemisch castreren? Bekijk de informatie op onze website of bezoek de site www.nietcastreren.nl

Indien u vragen heeft, bent u natuurlijk ook welkom op een van onze praktijken.

21-9-2017: Wereld Rabiës Dag op 28 september!

We staan er niet altijd bij stil want Rabiës (hondsdolheid) komt in Nederland niet voor. Maar jaarlijks eist deze ziekte duizenden slachtoffers onder mensen en dieren. MSD Animal Health helpt mee om dit aantal terug te dringen, en met succes! Maar ze blijven zich inzetten voor deze strijd en doneren voor elk vaccin dat bij onze praktijken wordt toegedient een gratis vaccin aan de rabiëprojecten van Afya en Mission Rabies. Dus wanneer u uw huisdier bij ons laat vaccineren, houdt u niet alleen uw huisdier gezond maar helpt u ook mee in de strijd tegen rabiës! Lees hier meer over de projecten.


29-8-2017: Is uw hond of kat te zwaar?
Voor de meesten van ons zit de vakantie er helaas weer op. En sommigen hebben net iets te veel van het goede leven genoten ;)

M
aar hoe is het met uw huisdier? 
 
Is uw hond of kat misschien te zwaar en is dit een mooi moment om daar wat aan te gaan doen? Wist u dat bijna de helft van de huisdieren overgewicht heeft? Lees hoe u uw huisdier kan helpen om weer lekker in z'n vel te komen en het ideale gewicht te bereiken en te behouden.


20-7-2017: Wij vinden uw mening belangrijk!

Help andere mensen bij het vinden van een goede dierenarts en vertel ons hoe u het bezoek aan onze praktijk heeft ervaren. Met deze informatie kunnen wij onze service optimaliseren en maakt u het andere mensen makkelijker om een goede dierenarts voor hun huisdier te vinden. Ga naar www.dierenarts.nl, klik op zoeken (linksonder in het scherm), type de naam van de dierenarts die uw huisdier heeft behandeld en laat een review achter (onderaan de pagina). Hartelijk bedankt voor uw moeite!

Overigens kunt u op de site www.dierenarts.nl ook terecht voor veel nuttige informatie en tips omtrent de verzorging van uw huisdier. Neem gerust eens een kijkje!


10-7-2017: Pas op voor maden bij uw konijn!

In deze warme zomerperiode is het belangrijk om uw konijn goed in de gaten te houden en de vliegenlarvenziekte te voorkomen. Vliegen kunnen eitjes leggen in de, door urine of ontlasting, nattige vacht van uw konijn. Die eitjes worden larven en kunnen ernstige schade aanbrengen aan de huid van uw konijn. Er bestaat een spray om dit te voorkomen, vraag ernaar bij uw assistente! Lees hier meer over maden bij het konijn en wat u kunt doen om ze te voorkomen!
 

2-6-2017: Onze nieuwe dierenarts; Fokko Klip

Hij werkt al sinds 2 mei jl. bij onze praktijk maar nu hebben we eindelijk een mooie foto van onze dierenarts, samen met zijn huisdier Paddo de geelbuik schildpad! U kunt dierenarts Klip tegenkomen op onze kliniek aan de Gemzenstraat maar ook bij praktijk Zuid en praktijk de Maten.

Praktijk de Maten werd tot afgelopen mei door dierenarts Verseput bestierd maar tegenwoordig zijn ook dierenarts Klip (dinsdag- en donderdagavond) en dierenarts Vredegoor (vrijdagavond) op de praktijk te vinden wanneer u langskomt op het spreekuur.

 


8-6-2017: Juni chipmaand!

Sinds enkele jaren is juni uitgeroepen als chipmaand. Hiermee wil het LICG het chippen van honden en katten maar vooral ook het registreren daarvan onder de aandacht te brengen. Wanneer u met uw huisdier bij onze praktijk komt om het dier te laten chippen, regelen wij de registratie van het gechipte dier bij de Nederlandse Databank voor Gezelschapdieren. Hierbij wordt het nummer op de chip gekoppeld aan uw adresgegevens. Maar niet alle dierenartsen of asiels regelen deze registratie voor u. Hierdoor blijken veel dieren niet goed geregistreerd te staan bij een databank. En wanneer het chipnummer niet is geregistreerd en dus niet is gekoppeld aan de adresgegevens van de eigenaar, is het lastig om een gevonden hond of kat weer met de eigenaar te herenigen. Als eigenaar bent u verantwoordelijk voor het up-to-date houden van deze gegevens. Bijvoorbeeld na een verhuizing dient u uw nieuwe adres door te geven aan de databank. Check daarom gelijk of uw huisdier goed geregistreerd staat op www. chipnummer.nl

Is uw huisdier nog niet gechipt? Maak dan snel een afspraak bij uw dierenarts! Klik hier als u meer wilt weten over het chippen van uw huisdier. 


29-5-2017: Pas op met de warmte in uw auto!

Nu het weer heerlijk zomerweer aan het worden is, dient u hier alert op te zijn wanneer uw huisdier met u meereist in de auto. In de auto loopt de temperatuur sneller op dan u denkt! Binnen 10 minuten kan het al zo 10 graden warmer zijn geworden in de auto, wat ernstige gevolgen kan hebben voor uw hond.

Ook het wegdek is al gauw 2x zo heet als de buitentemperatuur waardoor het heel pijnlijk kan zijn voor uw hond om daarover heen te lopen. Om te checken of het wegdek goed begaanbaar is voor uw hond kunt u met uw handpalm het oppervlak aanraken en voelen of dit te heet is. Zoals uw handpalm de warmte voelt, zo voelt uw hond met zijn of haar voetzooltjes. 

Lees hier meer over oververhitting en warmtetips voor uw huisdier.

 


23-5-2017: Spaar voor een gratis waterbakfontein met Urinary van Royal Canin

Wateropname is erg belangrijk bij een kat met blaasproblemen. Als de kat meer drinkt, wordt de urine minder geconcentreerd en dit vermindert de kans op het vormen van blaasgruis. Om terugkeer van de blaasproblemen te helpen voorkomen, is het ook belangrijk dat jouw kat regelmatig op controle komt bij de dierenarts. Wij kunnen jouw kat goed in de gaten houden en indien nodig aanvullend (urine)onderzoek doen. Daarnaast adviseren wij jou om je kat speciale Urinary Diet voeding te geven. ROYAL CANIN® Urinary S/O Diet is speciaal ontwikkeld voor het oplossen van struvietstenen/-kristallen (blaasgruis) en helpt de vorming van struviet- en calciumoxalaatstenen te verminderen. ROYAL CANIN® Urinary S/O Diet is verkrijgbaar als droog- en natvoeding variant.

Tips om de wateropname van jouw kat te verhogen:
  • Voor extra vochtopname kan je de kat ROYAL CANIN® Unirary Diet natvoeding geven of water toevoegen aan ROYAL CANIN® Urinary Diet droogvoeding
  • Bewegend water stimuleert de kat om te drinken, zet daarom een waterfontein neer
  • Verhoog het aantal drinkbakken, kies voor verschillende types drinkbakken en verspreid ze door het huis
  • Geef je kat geen andere voeding inclusief snacks, beloningsbrokjes of -snoepjes, tafelresten, supplementen of gebitsproducten, tenzij de dierenarts dit goedkeurt
  • Wil jij jouw kat toch snacks geven? Bewaar een kleine hoeveelheid van de dagelijkse hoeveelheid voeding apart in een gesloten blik om als traktatie te geven
Om de vochtopname van jouw kat te bevorderen kun je bij ons nu sparen voor een gratis waterfontein! Bij besteding van minimaal €80,- aan ROYAl CANIN® Urinary Diet voeding verdeeld over minimaal twee aankopen bij onze praktijk krijg je een gratis drinkfontein t.w.v. €25,- (Zolang de voorraad strekt).


11-5-2017: Milbemax actie 3 + 1 GRATIS

In de maanden mei en juni ontvangt u bij aankoop van
3 Milbemax tabletten voor de hond of kat de 4de tablet GRATIS!!!

Wij adviseren u om uw huisdier elk kwartaal te ontwormen dus met deze actie heeft u weer voor een heel jaar de ontwormingstabletten in huis én een mooie korting!
2-5-2017: Nieuwe spreekuurtijden en een nieuwe dierenarts!

Vanaf vandaag hebben wij een nieuw gezicht in de praktijk: dierenarts Klip komt ons team versterken! Mede door zijn komst hebben we de spreekuurtijden iets aangepast. U vindt de actuele tijden bij 'vestigingen' of u kunt bellen met een van onze assistentes.


18-4-2017: Aangepaste spreekuur- en openingstijden vanaf mei 2017

Vanaf dinsdag 2 mei a.s. hebben wij de spreekuurtijden van onze praktijken iets aangepast om u beter van dienst te kunnen zijn. Ook de openingstijden van sommige praktijken zullen iets veranderen. Hieronder een korte samenvatting van de nieuwe openingstijden van al onze vestigingen:
  • Kliniek Noord: alle dagen geopend van 08:30 - 18:30 uur
  • Praktijk Zuid: ma. 13:00 - 18:30 uur, di./do./vr. 13:00 - 17.00 uur en op woensdag 08:30 - 12:30 uur
  • Praktijk De Maten: ma./di./do./vr. 08:30 - 11:30 uur en 16:00 - 18:30 uur, op woensdagen gesloten
  • Praktijk West: ma./wo. 13:00 - 16:00 uur en di./do./vr. 13:00 - 15:00 uur
  • Praktijk Oost: actuele openingstijden zijn telefonisch op te vragen via 0900-2020643
Vanaf 2 mei zijn deze nieuwe openingstijden ook op onze website bij 'vestigingen' te vinden natuurlijk.
 


23-3-2017: Week van de Teek 3 t/m 9 april

Het is weer lente en daarom is het begin april weer de Week van de Teek, een landelijke campagne om de risico's van tekenbeten onder de aandacht te brengen.

Want als we allemaal weer lekker naar buiten gaan, neemt de kans op tekenbeten natuurlijk toe. Het is dus goed om te weten hoe je tekenbeten bij uzelf en bij uw huisdier kunt voorkomen. Meer weten? Wij geven u graag advies, dus kom langs op een van onze praktijken of bel 0900-2020643!


24-1-2017: Is uw hond of kat iets te zwaar?

De meesten van ons hebben weer goede voornemens voor het komende jaar gemaakt ten aanzien van onze gezondheid. Maar hoe is het met uw huisdier?

Is uw hond of kat misschien te zwaar en is dit een mooi moment om daar wat aan te gaan doen? Wist u dat bijna de helft van de huisdieren overgewicht heeft? Lees hoe uw uw huisdier kan helpen om weer lekker in z'n vel te komen en het ideale gewicht te bereiken en te behouden!

 


01-12-2016: Mogelijke gevaren van kerstversiering

De kerstperiode is er een van gezelligheid en veelal wordt het huis mooi versierd. Deze versieringen kunnen echter een gevaar opleveren voor uw hond of kat als hij/zij de versiering bijvoorbeeld opeet. Klik hier als u meer weten over de gevaren en waar u op kunt letten. Gezellige dagen gewenst!


26-6-2016: Welkom op het parasietenfeestje! 

 
Er is een nieuwe campagne gestart om de bewustwording van hondeneigenaren te verhogen omtrent de meest voorkomende inwendige en uitwendige parasieten zoals teken, vlooien en wormen.

Kijk op de site van de parasietenparty om te zien of u goed op de hoogte bent of wat u kunt doen om uw hond goed te beschermen tegen deze akelige diertjes!
 

14 t/m 22 mei: Week van het huisdier! 

Komende week is het weer de week van het huisdier. En dit jaar brengt het LICG 'Het nieuwe huisdieren houden' onder de aandacht van het grote publiek. Ter ere voor deze speciale week is er een eenmalig online magazine gemaakt met allerlei interessante weetjes en verhalen. Klik op de banner hieronder om het magazine te openen!

Meer weten over de week van het huisdier? Kijk op de website van het LICG!


9-5-2016: Vakantie met uw huisdier

Bij veel mensen beginnen de vakantiekriebels al weer te komen maar wilt u uw huisdier meenemen op vakantie naar heet buitenland dan zijn er een aantal zaken waar u aan moet denken en rekening mee moet houden. Lees hier meer over!

Verder is het verstandig om op tijd te informeren en afspraken te maken met een pension of opvang indien uw huisdier(en) niet meegaan op vakantie. Een aantal pensions in Apweldoorn en omgeving hebben wij op een rijtje gezet bij onze handige links. Maar er zijn veel meer pensions in de buurt van Apeldoorn. Maak gerust een afspraak om een keer te gaan kijken om te ontdekken of u denkt dat uw huisdier zich daar prettig zal voelen tijdens uw afwezigheid.