centraal telefoonnummer
0900-2020643
SPOEDGEVAL?
Groepspraktijk Dierenartsen Apeldoorn op Facebook Groepspraktijk Dierenartsen Apeldoorn op Twitter registreer uw e-mailadres

Met uw cavia of konijn naar de dierenartsenpraktijk

Cavia's en konijnen zijn echte groepsdieren en voelen zich prettig als ze met z'n tweeën of met meerdere dieren bij elkaar worden gehouden. Gelukkig wordt dit ook steeds vaker door eigenaren gedaan.
           
Wanneer u twee cavia's of konijnen heeft en u moet met één van hen naar de dierenarts voor een controle of operatie, dan is het voor uw dier het prettigst als u beide dieren meeneemt, indien dit voor u mogelijk is natuurlijk. Voor veel cavia's en konijnen kan het zeer stressvol zijn om bij hun maatje weg te gaan. Door beide dieren mee te nemen, kunt u deze stress verminderen.

Het meenemen van beide dieren naar de dierenartsenpraktijk kan ook helpen voorkomen dat er gedragsproblemen ontstaan bij thuiskomst. Konijnen en cavia's communiceren namelijk mede door middel van geur en wanneer één van hen bij de dierenarts is geweest, ruikt hij anders. Hierdoor kan het voorkomen dat de dieren elkaar niet meer herkennen en agressief gedrag naar elkaar toe gaan vertonen.

Wanneer u bij uw afspraak bij de dierenarts twee dieren meeneemt, kunt u dit aangeven bij het maken van de afspraak. Tijdens het vervoer raden wij u aan om een antislipmatje in het mandje/kooitje te leggen zodat de dieren minder uitglijden. Het is ook fijn om een handdoek in het mandje te leggen zodat de dieren zich kunnen verstoppen indien zij daar behoefte aan hebben.

Voor meer informatie kunt u natuurlijk contact opnemen met onze assistentes via telefoonnummer 0900-2020643.

terug naar info-ABC