0900 - 20 20 643

Met uw cavia of konijn naar de dierenartsenpraktijk

Cavia's en konijnen zijn echte groepsdieren en voelen zich prettig als ze met z'n tweeën of met meerdere dieren bij elkaar worden gehouden. Gelukkig wordt dit ook steeds vaker door eigenaren gedaan. 

Heeft u twee cavia's en/of konijnen en moet één van hen naar de dierenarts voor een controle of operatie? Het is dan voor uw dieren het prettigst als u beide dieren meeneemt. Alleen indien dit voor u mogelijk  is, natuurlijk.

 

Waarom de dieren samen vervoeren naar de dierenarts

Stress verminderen

Voor veel cavia's en konijnen kan het zeer stressvol zijn om bij hun maatje weg te gaan. Door beide dieren mee te nemen, kunt u deze stress verminderen.

Gedragsproblemen voorkomen

Het meenemen van beide dieren naar de dierenartsenpraktijk kan ook helpen voorkomen dat er gedragsproblemen ontstaan bij thuiskomst.

Konijnen en cavia's communiceren namelijk mede door middel van geur en wanneer één van hen bij de dierenarts is geweest, ruikt hij anders. Hierdoor kan het voorkomen dat de dieren elkaar niet meer herkennen en agressief gedrag naar elkaar toe gaan vertonen.

Vervoer naar de dierenarts

  • Tijdens het vervoer raden wij u aan om een antislipmatje in het mandje/kooitje te leggen zodat de dieren minder uitglijden.
  • Het is ook fijn om een handdoek in het mandje te leggen zodat de dieren zich kunnen verstoppen indien zij daar behoefte aan hebben.

Voor meer informatie kunt u natuurlijk contact opnemen met onze assistentes via telefoonnummer 0900-2020643.