homeCOVID-19  

0900 - 20 20 643

Maatregelen omtrent Corona-virus

Ook in onze wachtruimten en spreekkamers is het dragen van een mondmasker verplicht.
Lees hier de tips voor het juist dragen van een mondmasker.

Update: 15-12-2020

RIVM-adviezen voor eigenaren met huisdieren

Om onze verantwoordelijkheid te nemen in het voorkomen van verspreiding van het coronavirus, beperken we in onze kliniek het contact met elkaar en zorgen we voor optimale hygiëne;

 • We zien u graag, maar schudden geen handen.
 • Indien u contact heeft gehad met iemand waarbij bevestigd is dat diegene een infectie met het coronavirus heeft, kom a.u.b. niet naar de praktijk. Indien u zich ziek voelt of verkoudheidskachten heeft, komt u dan a.u.b. ook niet langs
 • Wij verzoeken u om met één persoon per dier naar de praktijk te komen.
 • Kom a.u.b. op het afgesproken tijdstip binnen (niet te vroeg of te laat) zodat er niet te veel mensen tegelijk in de praktijk zijn. U mag eventueel ook in de auto wachten en pas binnen komen als u aan de beurt bent, u kunt zich dan telefonisch aan onze balie melden.
 • Afspraken kunnen kosteloos verplaatst worden. Wel willen wij u vragen dit (indien mogelijk) ruim op tijd te doen. Indien uw dier ziek is en u zich zorgen maakt, is een telefonisch consult met de dierenarts mogelijk.
 • Heeft u medicatie en/of voer nodig, bestel dit a.u.b. alvast telefonisch. Op die manier kunnen we ieders aanwezigheid in de praktijk zo kort mogelijk laten duren.
 • Wij vragen u uitsluitend met pin te betalen en zoveel mogelijk contactloos. U kunt gebruikmaken van wattenstaafjes om contact met het pinapparaat te beperken.
 • Wij willen minimaal 1,5 meter afstand houden tussen de mensen in de praktijk. Geef elkaar daarom ook de ruimte in de wachtkamer en volg de instructies van onze medewerkers.
 • Na ieder consult zullen wij onze handen wassen en desinfecteren. Ook ontsmetten we zeer regelmatig de relevante oppervlakten in onze kliniek inclusief pinautomaat en deurklinken.
 • Volgens de richtlijnen van het RIVM is het dragen van een mondmasker dringend geadviseerd in openbare ruimten, alsook onze wachtruimte en spreekkamers. Zelf dragen wij ook een mondmasker tijdens de behandeling van uw dier(en). Hier vindt u tips over het dragen van een mondmasker.

We passen indien nodig onze dienstverlening aan:

Op dit moment zijn alle dieren meer dan welkom. Indien onze personeelsbezetting minder wordt, kan het zijn dat wij de focus moeten leggen op alleen zieke dieren. Vaccinaties, standaard operaties etc. zullen dan verplaatst worden. Wij hopen dit uiteraard zoveel mogelijk te voorkomen en zullen u hierover tijdig informeren.

Vaccinaties

Ook voor vaccinaties zijn wij geopend!

De meeste vaccinaties kunnen niet langer dan een paar maanden worden uitgesteld omdat er anders voor optimale bescherming extra vaccinaties noodzakelijk zijn.

En bij jonge dieren is het belangrijk het vaccinatieschema aan te houden omdat zij anders niet goed beschermd zijn.

Uiteraard hanteren wij diverse maatregelen vanwege het Coronavirus, hieronder de belangrijkste:

 • Kom met 1 persoon per dier naar de kliniek.
 • U kunt zich telefonisch aanmelden bij de assistente en eventueel buiten wachten of in uw auto.
 • Laat de assistente uw dier vasthouden wanneer het op de behandeltafel staat en houd zelf afstand door plaats te nemen op de stoel.

Hartelijk dank voor uw medewerking!