0900 - 20 20 643

Operaties

De klinieken Waleweingaarde en Gemzenstraat beschikken over een modern ingerichte operatiekamer waar iedere werkdag chirurgische ingrepen worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld castraties, sterilisaties, oogoperaties en andere ingrepen.

Bij het maken van een afspraak kunt u aangeven bij welke kliniek u uw huisdier voor de operatie wilt brengen. Wanneer u uw dier brengt zal uw dier door de dierenarts opgenomen worden en wordt met u afgesproken hoe laat u uw huisdier weer kunt komen halen.

Als uw hond of kat verdoofd moet worden, is het belangrijk dat het nuchter bij ons aankomt. Dit betekent dat u uw huisdier gedurende de 12 uur voor de operatie geen eten mag geven. De waterbak kunt u wél gewoon laten staan. Graag, indien mogelijk, uw hond vóór de operatie even uitlaten. Konijnen en knaagdieren hoeven niet nuchter gebracht te worden; deze dieren moeten na de narcose weer zo snel mogelijk gaan eten. Het is daarom handig om een klein beetje van het eigen voer (en evt. de drinkfles) mee te brengen op de operatieochtend.

Vervolgens krijgt uw huisdier een verdovingsprik waarop het rustig in slaap valt (premedicatie). Wij werken zowel met injectieanesthesie als met gasanesthesie. Na de operatie slaapt uw dier rustig uit in de recovery-ruimte waar het nauwlettend in de gaten wordt gehouden.

Om te voorkomen dat uw huisdier de operatiewond open likt of krabt, wordt soms een kraag of een Medical petshirt (zie foto's rechts) geadviseerd.